Istanbul Sensörler Algılayıcı Cihazlar’ın (ISAC) Kuruluşu 2009 yılına dayanmaktadır. Türkiye’de  algılayıcı cihazlar konusunda, profesyonel ekibiyle beraber  sektöründeki en önemli firmalardan biri olmayı başarmıştır.

İletişim

Şerifali Mah. Emin Sk. No: 51/5 Ümraniye / İSTANBUL

bilgi@isac.com.tr

0216 520 31 50

0216 520 31 80

SENSÖR

Endüstri 4.0’da Sensörlerin Önemi

Sensörler, genel olarak sanayi üretiminde kullanılacak makinelere veri tedariği sağlamak için kullanılan; bir başka bir değişle tesislerdeki duyu organlarımızdır. Endüstri 4.0 ile birlikte önemi daha da artan sensörler endüstri 4.0’ın çıkış noktası olan verinin anlamlandırılması için gerekli olan verilerin toplanmasında kritik bir rol oynar.

 Endüstri 4.0’da Sensörler

Endüstri 4.0, genel olarak, bu alandaki tüm ihtiyaçların ve endüstri alanındaki beklentilerin karşılanması ile birlikte sistemlerin verimliliğine etki eden koşulların otomasyonla yönetilmesi işlemidir. Endüstriyel otomasyonda verimliliğin artmasındaki ana faktör olabildiğince hızlı ve kolay şekilde büyük veriyi toplamak ve bu veriler doğrultusunda aksiyon planı almak olarak özetleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Limit Switch

 Endüstri 4.0’da Sensörlerin İşlevleri

Günümüzde akıllı sensörlerin yapısını inceleyecek olursak çift yönlü haberleşme ara yüzlerine ve isteğe bağlı yazılım fonksiyonlarına sahip olduğu görülmektedir. Tüm makinelere çok uygun bir şekilde entegre olan akıllı sensörler otomatik izleme ve de yapılandırma özellikleri sayesinde proseslerin çok seri, güvenilir ve daha kolay bir biçimde işlemesini sağlayacaktır.

Günümüzde sürekli bir şekilde gelişen teknoloji sayesinde üretim teknolojileri de buna bağlı olarak sürekli gelişmekte ve yenilenmektedir. Tüm bunlara bağlı olarak, hataları önleme, iyileştirme ve de geliştirme amacı ile sensörlerin üretim alanlarındaki kullanımları de yoğunlaşmaktadır. Ayrıca; sensör teknolojileri, özellikleri, yetenekleri ve çeşitlilikleri de eş zamanlı bir şekilde gelişme göstermektedir.

 Endüstri 4.0’da Sensör Önemi

Günümüzde, endüstri 4.0‘da sensörlerin önemi çok fazla bir yere sahiptir. Genel olarak, düzeltici bir bakıma gerek duyulmadan, kendi kendine bakım yapıp, bakım zamanını da önceden bildirerek ortaya çıkacak bazı durumları azaltmasıdır. Koşullar değişti zaman da sistemin davranışında eksik olan veya yanlış bilgi sebebi ile hata oluşturan, yeni şartlara adaptasyon sağlamak amacı ile kendini otomatik bir şekilde günceller. Bunun yanında da kronik kabulleri ortadan kaldırıp, tamamen yeni bir perspektif sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Lazer Mesafe Sensörü

Sensörler, her koşulda kullanıcısını bilgilendirmekte, bir rehber görevi görmektedir. Hızlı ve kolay değişimleri ile prosesin en verimli biçimde işlemesini sağlamaktadır. Maksimum faydalanma şeklinde anlık ve sürekli olarak verileri izleme imkanı sunar. Bu sayede makinenin performansında ve sisteminde toplam veriminde artış sağlamaktadır.

Akıllı Sensörler, arızayı tahmin etmek, seviyeleri izlemek ve akıllı bir fabrika oluşturmak için ölçüm özelliklerini okuma fırsatı yaratır. Zorlu ortamlarda ve koşullarda doğru ölçümler, sensörlerin erişimini çeşitli ekipman ve süreçlere genişletir. Çoklu dijital çıkış sinyalli minyatür sensörlerden kablosuz sensör teknolojilerine kadar, Endüstri 4.0 ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’ni (IIoT) etkinleştirmek için sizlere çeşitli çözümler sunuyoruz.

3 Adımda Neden Akıllı Sensörler

1. Akıllı sensörler maliyetleri düşürür

Yeni ölçüm teknolojilerinin mümkün kıldığı maliyet tasarrufları düşünüldüğünde, birkaç şey dikkatizi çekebilir. Çalışanlarını uygun şekilde eğiten ve üretim süreçlerini uyarlayan şirketler, sensörler kullanarak tam zamanında süreçlerini iyileştirebilir. Sensörlerin verimli kullanımı ayrıca bakım süresini azaltır ve boşa çıkan ürünlerin azalması nedeniyle israfı önler. Bazı endüstrilerde sensörler ayrıca daha doğru birim maliyet ve birim gelir hesaplamaları sağlayarak maliyet yönetiminde yeni olasılıklar sunar.

2. Akıllı sensörler şirketi dönüştürüyor

Akıllı sensör ölçümleri, yanıt sürelerini kısaltır ve daha küçük üretim partilere olanak tanıyarak müşteri isteklerinin daha hızlı karşılanmasını sağlar.  Sensörler, inovasyon ve yeni iş alanları geliştirmek için belirleyici bir başarı faktörü haline gelmiştir.

İlginizi Çekebilir:Ultrasonik Sensör

3. Akıllı sensörler yeni çalışan profillerini şekillendiriyor

Endüstri 4.0’ın bir parçası olarak, yeni korelasyonlar kabul edildikçe ve süreçler buna göre uyarlandıkça birçok işin yapılış şekli değişiyor. Gelecekte robot koordinasyonunda endüstriyel veri bilimcileri, tedarik zinciri koordinatörleri veya yeni araçlar için simülasyon uzmanları ve servis mühendisleri olarak çalışacaklar. Tüm yeni meslek tanımlarının temelini de sensörler oluşturacaktır.

Editör

İstanbul Sensörler

Istanbul Sensörler Algılayıcı Cihazlar’ın (ISAC) Kuruluşu 2009 yılına dayanmaktadır. Türkiye’de algılayıcı cihazlar konusunda, profesyonel ekibiyle beraber sektöründeki en önemli firmalardan biri olmayı başarmıştır.

Bir Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir